×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/News/2018/02/2018-02-02/01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/News/2018/02/2018-02-02/01
Переглядів: 1227

Громадськість на сторожі ProZorroсті

2018 02 02 02Громадські діячі і журналісти Сєвєродонецька навчався за допомогою електронних інструментів дізнаватися, як і на що витрачається міського бюджету. 23 січня в City HUB за підтримки ГО «Луганський прес-клуб» пройшов тренінг-практикум для журналістів і громадських діячів «На варті ProZorroсті, або як по-новому знаходити  #зраду в держзакупівлі?»

Участь у тренінгу взяли і представники ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону» -  Павло Пригородов, експерт, координатор проектів та Ірина Михальова, юрисконсульт організації.

Куратор впровадження Системи електронних державних закупівель ProZorro в Дніпропетровській області Денис Селін і експерт по ProZorro ГО «Платформа Громадський контроль» Денис Баранець розібрали з учасниками кейси своїх гучних розслідувань по Prozorro, зокрема, як мер Добропілля закрив очі на «розпил» в тендерах на 36 млн. грн. Також розповіли про найбільш поширених схемах в тендерах та як реагувати на махінації в них, і поділилися новими важелями впливу на місцевих порушників.

У ході тренінгу-практикуму учасники розібралися, як виявляти махінації в держзакупівлі за допомогою модуля аналітики Bi.ProZorro.org

і освоїли електронні інструменти в допомогу журналісту і громадському діячу: DoZorro, Clarity ProJect, YouControl і ін.

Учасники активно дискутували і обговорювали, як запобігти нецільовому використанню міського бюджету.

{gallery}News/2018/02/2018-02-02/01:::0:0{/gallery}

 

 

Яндекс.Метрика