• Головна
  • Новини
  • Децентралізація в дії. Перші результати, можливості та виклики
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/news_2016/06/2016-06-18
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news_2016/06/2016-06-18
Переглядів: 1158

Децентралізація в дії. Перші результати, можливості та виклики

2016 06 18 0114 червня 2016 року представники ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону» прийняли участь у громадській дискусії на тему: «Децентралізація в дії. Перші результати, можливості та виклики», за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

У громадській дискусії взяли участь провідні національні експерти з питань децентралізації та адміністративно-територіального устрою, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, неурядових громадських організацій та громадські активісти Луганської області. Також до участі у дискусії було запрошено керівників Жовтневої (Дніпропетровська область), Білоцерківської (Полтавська область) та Новопсковської (Луганська область) об’єднаних територіальних громад.

Представників сіл, селищ та міст Луганської області, які знаходятся в процесі обєднання, виявили бажання поспілкуватись та з’ясувати всі актуальні питання з авторами та виконавцями реформи децентралізації.

У ході дискусії було обговорено нагальні питання з децентралізації та розвитку місцевого самоврядування, які хвилюють мешканців Луганської області. Основні питання стосувалися порядку передачі повноважень на місця, бюджетної сфери, юридичних нюансів діяльності місцевого самоврядування, а також реформування у соціальній сфері (охорона здоров’я, освіта, культура та інші).
Керівники Жовтневої (Дніпропетровська область) та Білоцерківської (Полтавська область) об’єднаних територіальних громад поділилися з присутніми практичним досвідом створення, діяльності та вирішення нагальних потреб об’єднаних територіальних громад.

Серед нагальних потреб було також зазначено брак кваліфікованих кадрів, які можуть розробляти проекти для подання їх до Державного фонду регіонального розвитку. Оскількі проекти,які відповідають плану соціально-економічного розвитку громадя, дозволять громаді отримати додатковий потенціал.

{gallery}news_2016/06/2016-06-18:::0:0{/gallery}

 

 

Яндекс.Метрика