Переглядів: 1273

Підвищуємо кваліфікацію в умовах COVID-19

2020 10 30 02Протягом серпня – жовтня 2020-го року працівники Агенства стійкого розвитку Луганського регіону взяли участь в онлайн-тренінгах, які допомогли їм як в організації робочого процесу в онлайн форматі, у зв’язку із пандемією та карантинними обмеженнями пов’язаними з COVID-19, так і для подальшої роботи в пілотному експерименті системи моніторингу конфліктів  створеної в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (далі скорочено UNRPP) "Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів в Луганській та Донецькій областях": http://dialog-ua.org/

Першим став тренінг: «Інструменти ефективної дистанційної роботи в умовах COVID-19 для посередників Геоінформаційної системи моніторингу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК)», який проводила Юлія Єлфімова, тренерка, ГО «Центр Євроініціатив». Метою тренінгу було підвищення спроможності представників та представниць освіти, громадських організацій, місцевої влади та місцевого самоврядування з Донецької та Луганської областей шляхом формування навичок використання онлайн інструментів для роботи онлайн в умовах COVID-19. Навчання проводилось в форматі очного спілкування онлайн в додатку Zoom, самостійної та групової робіт учасників і учасниць. Учасників ознайомили з  такими платформами/сервісами: Google Suite (Google Документи, Google форми, Google календар, Google нотатки (Google keep), Google завдання (Google tasks), Jamboard), Paddlet (https://uk.padlet.com/), Doodle (https://doodle.com/), Menti (https://www.mentimeter.com/), Slido (https://www.sli.do/), Zoom (https://zoom.us), та вони мали можливість  попрактикуватись в роботі з ними.

З 5 по 8 жовтня було пройдено додаткове навчання на Сертифікаційному курсі «Медіація. Базовий курс» з метою підвищення професійних навичок. Були розглянуті такі теми: Статус медіатора. Етичні засади медіатора та відповідальність. Угоди медіації.

Наступним навчанням з 20 по 30 жовтня став тренінг з «Фасилітації діалогу для вирішення проблемних питань та конфліктів», який проходив на платформі https://classroom.google.com/ Формат курсу складався із викладених на платформі classroom теоретичних знань, завдань для самостійної роботи, практичних вправ, сесій "Питання-відповідь" та кейс-стаді фасилітації діалогу на платформі ZOOM. Змістовне наповнення курсу полягало в: освоєнні базових навичок ведення груп; веденні групи та прийнятті рішень / модерації; інклюзивній розробці рішень у групі; проведенні зборів, зустрічей, групових обговорень; визначенні групової динаміки.

Останні два тренінги проходили під керівництвом висококваліфікованої  консультантки-тренерки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Світлани Петрової.

В цілому вся набута інформація стала актуальною, корисною та цікавою. Наші працівники з великим задоволенням продовжують поповнювати свій багаж знань, вмінь та втілювати навики на практиці.

 

 

Яндекс.Метрика